Dingle AIK F09/10

Referat: FBC Partille F09/11 Blå - Dingle AIK F09/10

Lördag eftermiddag/kväll och bortamatch mot Partille i serie C.

Vi har mött Partille förra säsongen och var ganska bekväma med deras spelstil och vad vi hade att vänta oss.
Klar spelstrategi och vi går ut för att öppna stenhårt. Det blir lite tvärt om, Partille har bra tryck och vi spelar lite ängsligt och försiktigt. Detta varar 5-6 minuter och vi går ifrån våra tre rullande backar och flyttar ner Wilma på backen då det är hårt tryck där och backarna behöver avlastning och vila.

Sedan tar Dingle över matchbilden och vi spelar bra med mycket fint passningsspel stundtals.
Vi går till halvtidsledning med 0-2 efter mål av Stina J utan ass efter en brytning högt upp i banan och mål av Stina Ö efter ass av Stina A. Skön och betryggande ledning med en go känsla i paus.

Andra perioden och Dingles spel fortsätter. Partille kommer i kontringar, men vi står upp bra. Ibland lite väl fysiskt och vi får en del avblåsningar mot oss - inte alltid helt korrekta, men ändå. Vi gör ett mål i andra perioden och det är Stina J som gör 0-3 med assist Stina A.

Tredje perioden blir lite haffsigareän tidigare. Dingle fortsätter med press och bra passningsspel. Partille börjar bli lite frusterade och många situationer blir onödigt stökiga (från båda håll) Tyvärr en del efterslängar och trpkigt snack på planen. Domarna hanterar väl denna upptrappning "sådär"... Vill man få en mer städad match hade man behövt ta lite fler utvisningar där så var befogat. Återigen åt båda håll. Dingle spelar av två boxplay och vi gör det bra. Vi har bra spel i boxen och har dessutom ett par bra kontringsmöjligheter. Sedan börjar målfyrverkeriet. Dingle kommer in i en bra period och Partille har kroknat lite. Vi gör fyra mål under perioden och fastställer slutresultatet 0-7. 0-4 kommer efter mål av Stina A assist Lindsay. Därefter har Partille en boll i vårt mål som blir bortdömt pga spelare i målgården.
0-5 gör Stina J efter ass. Idun. 0-6 Stina A ass Lindsay och slutligen Kira med ass Lindsay. Tur att Kira fick göra ett mål annars hade en "Stina" gjort alla målen :)

Idag tar vi med oss att vi får till ett bra passningsspel. Vi lyckas bra i försvaret, vi håller nollan och vi står upp bra när matchen får lite tråkiga tendeser i slutet. Kul med mycket mål givetvis.

Lite extra omnämnande idag till Wilda som gör en riktigt bra match i målet. Dödar effektivt och aggressivt många situationer och får hålla nollan idag.